duminică, 14 octombrie 2012

Odă


* Autor: Motănel


Stimaţi cititori, a trecut cam mult timp de când nu v-am mai delectat ochii cu aberaţiile mele pseudo-ironico-sociologice. Aşa că ce coada mea, hai să vă mai prezint starea de fapt a naţiunii tembelizate.
În primul rând, toată ţara plânge că a venit toamna. Băi nene, era programată în calendar. Se aştepta cineva să îl vadă pe Moş Crăciun în bermude şi sandale trâmbiţând de zor că transformă România într-un soi de Acapulco? Şi apoi, piţipoancele şi cocalarii nu au fost copii cuminţi ca să poată primi o astfel de vacanţă... dar pentru ei Moş Crăciun nu vine cu bomboane şi jucării, vine cu panarame, vile şi maşini (scuzaţi limbajul).
În al doilea rând, vedem din ce în ce mai des reclame, reportaje şi sfaturi să acordăm importanţă unor persoane şi personaje. Ăia de la hypermarket care se luptă cu preţurile. Sportivii olimpici care îşi bat nevestele sau care fac trotuarul prin cine ştie ce ţară din Europa (că doar suntem în UE, ce coada mea). Fotbaliştii care mai bagă nişte iarbă şi nişte făină prin suplimentele alea de slăbit, apoi se prefac că aleargă după minge pe teren. Politicienii ăia care mănâncă cacao gogoşi pe la televizor. Jurnaliştii ăia care ne vând gogoşile politicienilor şi ne împuie minţile cu diverse apocalipse (atenţie că se sfârşeşte curând 2012). Poliţiştii ăia super-eroi care sunt nişte aroganţi şi jumătate, salvând doar shaormeriile şi gogoşeriile de la faliment. Şi nu în ultimul rând, toţi Doreii ţării care mai taie câte un cablu, sparg câte o conductă sau demolează câte un bloc de „dăştepţi” ce sunt. Pentru toţi aceştia, pentru fiecare în parte, ar trebui să ridicăm câte un monument, oameni buni! Să se simtă şi ei apreciaţi. Că doar muncesc în slujba noastră, ce coada mea! Cine fură mai bine decât ei? Sau dacă nu fură, cine se preface mai bine că munceşte?
Şi dacă tot am menţionat cocalarii şi piţipoancele, nu pot să nu observ noile tendinţe: acum e la modă să fii hipstar sau sorcovă. Cu alte cuvinte, să te îmbraci ca bunicii tăi şi să îţi pui ochelari cu ramă groasă chiar daca tu vezi bine şi nu ai nevoie de ei, iar dacă asta nu se poate, te duci în magazine, cauţi cele mai ciudate şi mai colorate haine şi le arunci pe tine. Nu contează că te îmbraci în verde reflectorizant şi tu eşti fată, te văd mai bine şoferii seara când ieşi la plimbat potaia aia pe care o ţii în geantă toată ziua pentru că are 10cm cu totul şi s-ar epuiza de la efortul de a face caţiva paşi pe lângă tine, cu mersul tău de felină. Iar dacă eşti băiat, neaparat trebuie să îţi faci o freză de-aia cu ghiveci în cap, ras în părţi, ca să arate bine că tu eşti şmecher. Evident, să nu uiţi de steroizii ăia, că eşti prea ocupat să te duci să tragi de fiare la sală, dar trebuie totuşi să ai ceva muşchi pe tine. Doar e brand-ul tău, ce coada mea! Aaa, şi la fete, neapărat botul ăla de răţuşcă. Fără el nu veţi atrage niciun băiat cu Maserati, Porsche, Jeep, Touareg sau cine ştie ce alt aspirator de gagici. Nu contează că arată ca şi cum aţi lua o coadă în gură, în fond trebuie să ştie că vă pricepeţi, nu?
Dacă toate astea vi se par cunoscute, vă invit să depuneţi eforturi pentru a ridica monumente acestor oameni merituoşi şi de valoare. Fără ei, România nu ar fi nimic din ceea ce este astăzi, credeţi-mă! Nu contează că nu ştim să scriem, nu contează că aruncăm cu banii pe iPhone şi iPod şi Beatz doar ca să ascultăm manele ciordite de pe net, nu contează că ne uităm la filme porno când de fapt vrem să vedem videoclipul unei melodii noi, nu contează că toată muzica de pe la noi e copiată după cine ştie ce melodie de afară, nu contează că toate filmele noastre sunt despre comunism, nu contează nici măcar că la noi o carte costă mai mult decât o şaorma sau un CD cu manele! Contează că avem cu ce ne mândri, oameni buni! În felul acesta, naţiunea noastră va prospera în continuare şi va atinge culmile progresului şi dezvoltării. Aşadar, să ne închinăm în faţa tuturor acestor incontestabile valori, să le salutăm cu respect şi să le dedicăm cât mai multe monumente şi cuvinte frumoase, căci le merită din plin, ce coada mea! 
Din magherniţa de pe colt, Motănel vă salută cu respect. Poate vă şi treziţi între timp. Dacă nu, noapte bună! Dormiţi liniştiţi când politicienii lucrează pentru dumneavoastră.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu