duminică, 5 august 2012

Răspuns la scrisoare


* Autor: Motănel


Draga mea,

Aşa cum am promis, acesta este răspunsul pe care îl merită scrisoarea ta. Îmi cer scuze pentru că am întârziat, sper că aşteptarea să nu fi fost prea lungă şi să citeşti aceste rânduri.
Acum mi-am dat seama, citind din nou scrisoarea ta, că te-ai supărat corect, dacă pot spune aşa. Cuvintele acelea frumoase care descriau efectele conversaţiilor noastre asupra ta trebuie să fi avut o sursă reală, sursă pe care am îndepărtat-o în grabă, gândindu-mă la consecinţele viitoare, nu la cele prezente. Nu mi-am dat seama că ar fi atât de frumos pentru tine simplul fapt că eu exist în viaţa ta, m-am gândit doar că tu te-ai ataşat prea mult de mine fără să ştiu de ce. Acum înţeleg.
Îmi pare rău că nu te-am lăsat să îmi spui cât mai multe despre tine, chiar dacă nu ştiai ce. Spuneai că sunt singurul care te înţelege şi iată că nu am mai fost... Nu ştiu ce ai crezut că e diferit la mine şi nu ştiu dacă acum mai ai aceeaşi părere. Parcă şi eu par diferit, doar te-am alungat, nu?
Mă simt vinovat... probabil că undeva, lumea ta s-a prăbuşit din cauza mea, iar acum te forţezi să construieşti alta în care nu ştiu dacă aş mai avea loc. Îmi pare rău că te-am dezamăgit şi eu, nu am vrut să profit de sentimentele tale şi am găsit de cuviinţă să le retez cât încă erau crude... sper că nu regreţi că m-ai cunoscut.
Doar tu eşti pisicuţa mea şi îmi pare rău că m-am îndoit de tine... nu ştiu ce a fost în capul meu, ce credeam că rezolv... nu îmi doream nici eu să se termine, dar nu ştiam cum să te fac să afli ce îţi doreşti. Acum ştiu că tu nu doreai decât să te las să visezi până ce visele ar fi devenit realitate. Şi aş vrea să mai visez şi eu cu tine, dar nu ştiu dacă se mai poate...
Nu era nebunesc ce ai scris, pisicuţă dragă... nebunesc a fost că eu să uit toate acele lucruri şi să mă prefac, fie chiar şi pentru o clipă, că ele nu au existat. Da, ar trebui să te deschizi mai mult... iar eu să fiu mai mult lângă tine. Să uităm de gestul acesta necugetat şi să fim din nou împreună, pisicuţo! Să ne înţelegem şi să ne ajutăm şi să fim fericiţi ca şi până acum! Se mai poate? Sau e prea târziu?

Cu multă dragoste,
Motănelul tău

5 comentarii:

  1. E un pic confuza. Sau poate nu am inteles-o eu bine. Motanelul isi doreste sa continue sau crede ca nu se mai poate?

    RăspundețiȘtergere
  2. De multe ori ne simțim goi,goi, triști, inutili,incompleți. Apare el, ea, și începem să ne completăm, luând cu nesaț, cu disperare,tot ce ne lipsește.Începem să-l iubim pentru tot ce ne dă, pentru tot ne completează și ne ajută sa devenim...întregi. Numai că...din păcate, trebuie să existe un echilibru în toate. Tu te-ai împlinit...el, ea, nu mai are nimic de dăruit, sau, golit, vrea înapoi ce a daruit.Nu ți le poate lua...a văzut, a simțit fericirea ta, chiar te-a iubit, deși nu știa că se iubea însuși pe el,ea. Atunci va pleca...
    ps.Va reveni, din când în cănd, după el...îi era atât de bine când cineva îl iubea, dar din păcate nimic nu va mai fi la fel.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu vreau să stiți ce este acum in sufletul meu...sunt atat de plină de EL. Acum, dar citind scrisorile voastre, mă întreb ...mâine, mâine va mai fi la fel?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am scris eu acest text, dar sper să nu se supere nimeni dacă răspund eu în locul autorului. :)

      Mâine poate să fie la fel ca azi, dar doar dacă vrem noi asta. Dacă noi vrem ca să schimbăm ceva, să spunem: "Gata, stop, îmi ajunge. De azi nu te mai vreau în mintea mea.", ar fi altfel. E greu şi uneori soarta râde puţin de noi. Dacă îţi vei spune că azi nu vrei să te mai gândeşti la el/ea, chiar atunci se întâmplă ceva imprevizibil şi inevitabil te gândeşti mai mult la el/ea...
      Plecările şi întoarcerile astea sunt un fel de moarte lentă şi chinuitoare. Îţi poţi face speranţe, când de fapt, poate fi altceva. Mai bine pui punct din prima, decât să te chinui aşa mereu...
      Iubirea e ceva extraordinar şi dacă reuşeşti să iubeşti cu adevărat... e cel mai frumos sentiment şi mai ales dacă iubeşti pe cineva potrivit.

      Ștergere