sâmbătă, 7 iulie 2012

Răpit de extratereştrii I


   I


    Este o zi ciudată. E una din acele zile în care îţi doreşti să dormi mai mult. Afară e cam urât, iar câteva picături reci de ploaie pică încet din nişte nori cenuşii şi posomorâţi. Vântul bate uşor. Oamenii par trişti, grăbiţi, ocupaţi. Toată lumea e într-o fugă continuă. Adică cine nu ar fi aşa într-un oraş mare? Multe maşini, biciclete, oameni mulţi alergând în toate părţile. Se făcu roşu la semaforul pentru pietoni. Mă opresc şi mă uit în jur. Ce de lume... Trei mămici cu copii lor. Un băiat blond cu căştile în urechi ascultând o melodie mai dură. O bătrânică slăbită de trecerea timpului se sprijină într-un baston. O doamnă cochetă îşi şterge ochelarii... Se făcu verde iar eu, ca şi ceilalţi pietoni, am traversat strada prin faţa maşinilor aliniate ca la o cursă.
Încă nu am descoperit care-i treaba cu viaţa asta. Cred că încă sunt prea tânăr pentru a decoperi viaţa aşa cum e ea. Uneori dură, alteori plină de fericire, poate fi chiar şi o viaţă palpitantă... A mea e o combinaţie din toate...
Bine, aici nu vreau să vorbesc despre viaţă, despre principiile ei... Nu, nu vreau să vorbesc despre ea. Da, exact nu vreau să vorbesc despre ea. Să revin.
   Cât e de frumos să te plimbi aşa... liniştit. Să nu ai griji. Bine, nu că eu nu aş avea griji...
Azi dimineaţă când m-am trezit presimţeam că o să se întâmple ceva. Nu ştiam ce, dar presimţeam că se va întâmpla.Mi-am băut cafeaua şi am plecat la serviciu. Nici bine nu ajung la scârbilici că presimţirea mea s-a adeverit. Am fost chemat în biroul directorului şi mi s-a spus verde-n faţă că sunt concediat. Am cerut un motiv, dar nu mi s-a dat... deşi cam aş bănui care e motivul. Dar nu se zice că într-o lume ca a noastră avem dreptul la liberă exprimare, la exprimarea opiniei şi a gândurilor? Nu aşa e? Păi eu de ce nu aş afirma că există extratereştrii de exemplu? Că tot veni vorba de extratereştrii... cam ăsta e motivul, bănuiesc eu, din cauza căruia am fost dat afară de la scârbici. Tricourile mele cu extratereştrii, poate mouse-ul meu verde cu antene, sau poate chiar maşina mea...care are pe capotă desenat un extraterestru sau că am întrerupt de mai multe ori nişte şedinţe prezentând materiale legate de existenţa extratereştilor sau atunci când am venit îmbrăcat ca un extraterestru la o conferinţă... sau..
Bine, bine... poate aş avea câteva motive pentru care am fost concediat, dar nu mi se par atât de importante. Adică da, pentru mine extratereştrii sunt importanţi pentru că sunt o specie foarte inteligentă. Încă nu am văzut niciun extraterestru, dar cum tâmpiţii ăia din fostul meu birou credeau în Dumnezeu, aşa pot să cred şi eu în extratereştri. Nici nu vă închipuiţi cât de mult mi-ar plăcea  să fac cunoştinţă cu un extraterestru. Atunci totul va fi minunat, toată lumea îmi va da dreptate, toţi vor şti că eu am fost poate primul care a realizat contactul cu ei... Poate mă vor angaja chiar la NASA... Cât de mult mi-aş dori să văd măcar unul...

4 comentarii:

  1. Stiam eu ca o sa iti vina o idee geniala!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Până la urmă mi-au prins bine acele câteva zile departe de casă...

      Ștergere
  2. vor fi dragutzi acei extraterestrii??????;;)abia astept urmatorul capitol:X:X:x

    RăspundețiȘtergere